Matematik

Forskrift for lineær funktion?

22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Jeg har denne opgave om at finde en forskrift på en lineær funktion som jeg ikke kan løse. Alt hjælp er værdsat!

Bestem en forskrift for den lineære funktion g, hvis graf går igennem punkterne
(1 , 5½) og (–1 , 1½ ).


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

kender du formlen a=(y2-y1)/(x2-x1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Hældeningen er givet ved a= (x2-x1/y2-y1)

skæringen med y-aksen er givet ved b=y1-ax1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af wafa (Slettet)

en lineær funktion har funktionsforskriften: y = ax+b.

du skal derfor starte med at finde a, som er hældningstallet..


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af wafa (Slettet)

det er rigtigt, som lallenalle siger.. at hældningen er givet ved y2-y1 / x2-x1


Svar #5
22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Okay jeg har løst den nu, jeg takker for svarene.


Skriv et svar til: Forskrift for lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.