Kemi

ml og stofmængder

23. marts 2009 af robo336 (Slettet)

Jeg skal finde koncentrationen af iod i en væske.

I min 5ml I2(aq)-opløsning har jeg titreret 6,65ml 0,005 M Na2S2O3-opløsning. Jeg ved at molarmassen for natriumsulfat er 158,12g/mol og at molarmassen for iod er 253,80g/mol. Problemet for mig er at benævnelserne ikke passer sammen.

Så kort og godt, hvordan finder jeg stofmængden af 6,65ml natriumsulfat?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Du har c=0,005M og V=6,65mL=0,00665L

Indsæt i:

n=c*V og du har bestemt stofmængden. (molarmassen er ikke nødvendigt her)


Svar #2
23. marts 2009 af robo336 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: ml og stofmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.