Matematik

projektion

23. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

okay her er et spørgsmål som jeg har puklet noget med
 

Lad A (4,5) B (2,-1) C (-4,3). Bestem

1) projektionen af vektor AB på vektor BC
- er lidt i tvivl da der hverken står om man skal regne det ud eller tegne det. i så fald, ville det glæde mig med en formel af en slags

2)fodpunktet af højden fra A på BC

3) længden af højden fra A

4) arealet af ΔABC ved hjælp af formlen T= ½h*g

5) vinklerne i ΔABC

det ene spørgsmål er vist efterfølger af et andet da nogle af tingene muligvis ikke kan regnes ud uden de andre spørgsmål er besvaret.

på forhånd tak
 


Svar #1
23. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

okay her er noget der evt. kan hjælpe jer med at hjælpe mig (:

jeg har fundet ud af, at hvis jeg skal lave A(4,5) og B(2,-1) om til en vektor som jeg senere skal projicere på BC, skal jeg bruge en formel som hedder →AB= (b1-a1
                                                                                                b2-a2)

derfor →AB = 2-4
                        -1-4

derefter →BC på samme måde

så mangler jeg bare selve projektionen
 


Skriv et svar til: projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.