Matematik

Funktionen f(x)=Ax^2+C, find konstanterne A og C.

24. marts 2009 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Jeg arbejder med, Funktionen f(x)=Ax^2+C, hvor jeg skal finde konstanterne A og C.

Det er til at designe en skål med, som man kan se i den oploadede dokument.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an, og har afleveringsfrist til imorgen.

Vedhæftet fil: Projektarbejde_08_Skål.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Hint:

Integralregning, hvor enderpunkterne er -3 og 3 (diameteren skal jo være 6)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

y = ax2 + c = a*(x-3)*(x+3) = ax2 - 9a, hvoraf c = -9a

x = g(y) = √((y+9a) / a).

rumfang = integralet fra 0 til 10 af pi*g(y)2dy = integralet fra 0 til 10 af (pi*(y+9a) / a)dy = 1000.

Dvs. (pi / a)*[0,5y2 + 9ay]010 = 1000.


Skriv et svar til: Funktionen f(x)=Ax^2+C, find konstanterne A og C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.