Kemi

Støfmængden af OH-

24. marts 2009 af nikodemus (Slettet)

Hvordan beregner jeg stofmængden af OH-, som jeg bruger i en titrering, når jeg har disse informationer:
- 100 mL bægerglas med 0,100 M NaOH tilsættes en automatburette

- Rumfang af NaOH opløsning brugt ved titreringen = 19,65
- Og så kan jeg selvfølgelig finde ud af, at den molare masse for OH- er lig 17,008, ved at kigge i det periodiske system


På forhånd tak
Nikolaj

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Mr-Dao (Slettet)

C = n / V , hvor C er koncentrationen af et stof i en opløsning målt i mol/l, n er stofmængden af stoffet målt i mol og V er volumen af opløsningen målt i l, liter.

Vi ved:

C = 0,1 M

V = 19,65 ml?

Altså:

n = V * C

n = 0,1 M * 19,65 ml? = resultat..


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2009 af mathon

n = V*c

n(NaOH) = (0,01965 L)*(0,100 mol/L) = 0,001965 mol = 1,965 mmol


Svar #3
24. marts 2009 af nikodemus (Slettet)

Hmmm det lyder da egentlig rimeligt simpelt.
Mange tak Mr-Dao


Svar #4
24. marts 2009 af nikodemus (Slettet)

Hov, jeg skulle jo faktisk finde stofmængden af OH- og ikke NaOH?
Hvordan gør jeg det, når faktisk kun har fået oplysninger om NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Hvis du har fået at vide, at koncentrationen af NaOH er 0,1 M (vandig opløsning), betyder det egentlig ikke at der svømmer 0,1 mol pr. liter  sammensat NaOH rundt nede i opløsningen, de findes i stedet på deres ionform (Na+ og OH-). Altså findes der 0,1 mol OH- pr. liter i titratoren.


Svar #6
24. marts 2009 af nikodemus (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen :P

I get it now


Skriv et svar til: Støfmængden af OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.