Kemi

DET HASTER ??? PLEASE HELP ME

24. marts 2009 af [email protected] (Slettet)

  Hvad for en formel bruger man til at finde den aktuelle og formelle koncentration ?.

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Kender du pHen kan du finde den aktuelle koncentration af H+ ved 10^-ph

I forsøg kender du oftest den formelle koncentration, men da baserne i større eller mindre grad dissocierer og omdannes til korresponderende base i opløsningen, skal du først regne for at finde den aktuelle koncentration.

0,5 M eddikesyre i 1L vandig opløsning indeholder fx en lille del acetationer, som er syrens korresponderende base.

Du kan finde de aktuelle koncentrationer af syren og den korresponderende base ved, at antage at den formelle stofmængde ved forsøget start er 0,5 mol. Ved ligevægt må der være forsvundet noget eddikesyren, som er omdannet til acetationer. Den del kalder vi x, mens den tilsvarende mængde opståede oxoniumioner også kaldes x. Den tilbageværende mængde eddikesyre kaldes derfor (0,5-x).

Nu indrages ligevægstkonstanten (syrekonstanten) for eddikesyre. Sætter vi vores led sammen ved hjælp af ligevægtsloven får vi et andengradspolynomie som er lig syrekonstanten. X^2 / (0,5-x) = Ks

Denne ligning løses og du har fundet x. For at finde den aktuelle koncentration af eddikesyre i opløsningen trækkes x fra de 0,5 mol.


Svar #2
24. marts 2009 af [email protected] (Slettet)

 Okay tusind tak for hjælpen


Svar #3
24. marts 2009 af [email protected] (Slettet)

 Men forresten er der ikke en direkte formel for den aktuelle. fordi der er en formel for den formelle.

formelle = C= n:V

Men hvad er formelen for den aktuelle ?


Skriv et svar til: DET HASTER ??? PLEASE HELP ME

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.