Matematik

Sidder fast i noget med faktorisering

24. marts 2009 af rasmus-b (Slettet)

Opgaven er i vedhæftet fil

Med mellemregninger eller kan jeg jo intet bruge det til:P

på forhånd tak:)

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Omdan lige til .doc. =)


Svar #2
24. marts 2009 af rasmus-b (Slettet)

ok sådan doc nu

Vedhæftet fil:Opgave 1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Når du har udtrykket ax2 + bx + c, skal du først løse ligningen ax2 + bx + c = 0 og finde de to rødder r1 og r2. Herefter omskriver du udtrykket ax2 + bx + c = a(x - r1)(x - r2).

eks 2x2 + 2x - 4=0 har rødderne r1=-2 og r2=1  (brug de sædvanlige formler for løsning af  andengradspolynomier).  Så  2x2 + 2x - 4 = 2(x -(-2))(x-1) = 2(x + 2)(x - 1)

Gør det ved både tæller og nævner, og du vil opdage at noget kan forkortes ud.


Skriv et svar til: Sidder fast i noget med faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.