Matematik

simpel opgave

24. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

hvordan kan man omskrive en opgave der siger dette:

I denne opgave skal du omskrive 4x^2-12x+9 til en formel: (ax+b)^2

Giver det: (6x+9)^2??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej.


Svar #2
24. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det må komme til at gi :

(2x-3)^2


Svar #4
24. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

hvad gør man for at få (2x-3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du kan vel se at 4x2-12x+9=(2x-3)2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

4x^2-12x+9

du skal tænke på kvadratsætningerne.

du skal have følgende formel (ax+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2009 af Dynin (Slettet)

ifm #6 ... når det vides at 4x2-12x+9 = (ax+b)2 så ved du at a2=4 og b2=9, der sammen med mellemleddet (-12x ) hurtigt giver at a=2 og b=-3


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#5 og #7 Hov hov; Hvad med a = -2 og b = 3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#8 hov du har ret ... jeg var vist lidt hurtig!


Skriv et svar til: simpel opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.