Matematik

Areal af vilkårlig firkant

25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Jeg har en firkant ABCD, hvor arealet skal udregnes.

Jeg har delt den i 2 trekanter, ABD og BCD (så den er delt på BD)

I ABD har jeg følgende oplysninger:
A = 80 grader
AD (b)= 21 m
AB (d) = 50 m.

Det er jo nok oplysninger til at udregne areal. Men så kommer jeg til BCD. Der har jeg kun disse oplysninger:
C = 105 grader
B = 60 grader.
BD (c) = 50 m.

Her er jeg i tvivl om, hvordan jeg skal udregne arealet. Nogle ideer? På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af NejTilSvampe

 sinusrelationen


Svar #2
25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Det ville jeg også umiddelbart tro... Men kan du være lidt mere specifik? Jeg kan ikke se, hvordan jeg kan bruge sinusrelationen, når jeg kun har en vinkel og tilhørende side /:


Skriv et svar til: Areal af vilkårlig firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.