Matematik

vektorer

25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

hvodan kan jeg isolere t ??:

t * ( 27 over 27) = 14 over 14

og det samme problem med isolering af s og t??:

s*4 over s* 4 + t*6 over t* -5 = -4 over 6 ???

hjælp????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Isomorphician

Første opgave:

I: 27t = 14

II: 27t = 14

Anden opgave:

I: 4s + 6t = -4

II: 4s - 5t = 6

To gange to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

er ikke helt med hvordan man regner anden opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Isomorphician

Du kan isolere de 4s i I, og indsætte udtrykket i stedet for 4s i II.


Svar #4
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

ja men så får jeg kun s'et så??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Isomorphician

I: 4s + 6t = -4

II: 4s - 5t = 6

4s isoleres i I:

4s = -4 - 6t, som indsættes i II:

(-4 - 6t) - 5t = 6 <=>

-11t = 10 <=>

t = -10/11, som indsættes i I for at finde s:

4s + 6(-10/11) = -4 <=>

4s = 16/11 <=>

s = 4/11


Svar #6
25. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.