Matematik

Forkort brøker

25. marts 2009 af Malika (Slettet)

Hey

Jeg ville lige have hjælpt til en opgave...

Hvordan forkorter man den her brøk:

x3+xy2+2x2y/x+y

V.H

Malika


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2009 af Isomorphician

Se om du kan faktorisere tælleren


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2009 af NejTilSvampe


Svar #3
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

#1 Jeg forstår det ikke, har prøvet


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2009 af Danielras (Slettet)

x3+xy2+2x2y = x(x2+y2+2xy) = x(x+y)2


Svar #5
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

du har sættet x ud fra paranteset, ik.

Går x + y ud mod hinanden??


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2009 af pdebes (Slettet)

x3+xy2+2x2y=x(x2+y2+2xy)=x(x+y)2

(x3+xy2+2x2y)/(x+y)=x(x+y)2/(x+y)=x(x+y)


Svar #7
25. marts 2009 af Malika (Slettet)

ok, nu forstår jeg.... Tusind tak..


Skriv et svar til: Forkort brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.