Matematik

Haster, pleas!

25. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

Renten af 6000 kr i et halvt år til 4 % p.a. er ?

Har alrdig forstået det her!
Nogen der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af juventuz (Slettet)

6000*(1.04)0.5-6000=6118.82-6000=118.82

du bruger renteformlen, der hedder k=k0*(1+r)n, hvoraf k er slutkapitalen, ko er startkapitalen, r er renten og n er antal terminer (fx år)


Svar #2
25. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

kan det ikke gøres på en lettere måde?

forstår nemlig ikk hvad du mener der? 

Hvorfor skal du gange med 1.04? og den 0.5 er det for et halvt år?

og hvorfor skal der til at trække 6000 fra?

6000*(1.04)0.5-6000=6118.82-6000=118.82


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af juventuz (Slettet)

1.04 er fra de 1+r, hvoraf r=0.04 (jf de 4 % p.a.)

Da det er renten og ikke slutkapitalen, skal du trække startkapitalen fra, der jo er 6000.

Og ja, de 0.5 er for at halvt år


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

k0*(1+r)^n

hvis det havde været efter et år havde du ganget din start kapital 6000 med 1,04. du havde altså gjort den 4 procent større. 

2 år havde du ganget den med 6000*(1,04)*(1,04) hvilket kan skrives 6000*(1,04)^2 

nu er det et halvt år hvilket forklare den anden fremgangsmåde 


Svar #5
26. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

 Nogen der har en lettere metode?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#5 Metoden er da utrolig let! Hvad mener du, der er svær ved den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2009 af Hendedensøde (Slettet)

Du skal fatte din lommeregner og skrive : 6000(1+0,02)^1

0.02 er fordi du skal skrive renten i decimaler, men du skriver at renten er 4% p.a. og du skal finde den efter et halvt år, så derfor bliver 4% til 2%, som i decimaler bliver 0,02

^1 er fordi der er en termin.

Der er desværre ingen mennere måde..


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#7 6000(1+0.02)1 ≠ 6000(1+0.04)0.5

Renten kan ikke bare laves om til 2 %


Skriv et svar til: Haster, pleas!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.