Matematik

lav udtryk om til funktion ( g(x) )

25. marts 2009 af gudtee (Slettet)

sidder men en lille problem.

hvordan skriver man det her : (3+ y) * x= 6  om til en funktion??

hvordan finder man y ?

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 For x≠0 kan du dele med x, hvorefter du 3 fra begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af Den-Seje (Slettet)

 f(x): (3+y)*x= 6 det er en funktion. du skal bare sætte g i steddet for f.

istedet for tallene skal du bestemme om det er lineær, eksponential, potens funktion. altså bare sætte deres formel ind. 

eks. for lineære funktion : a*x + b


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af kieslich (Slettet)

(3+y)*x = 6 ⇔3+y = 6/x ⇔y = 6/x -3  Så funktionen er : y = f(x) = 6/x-3


Skriv et svar til: lav udtryk om til funktion ( g(x) )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.