Fysik

kapacitorer

26. marts 2009 af sabeck (Slettet)

jeg skal finde tidskonstanten T = R * C og jeg får kun oplyst en tegning og formlen U(t) = U * e^(-1/r*c)*t.

hjælp skal aflevere om 1 time!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at skrive hele din opgave ind.


Svar #2
26. marts 2009 af sabeck (Slettet)

1. hvis man regner R * C får man tidskonstanten for afladningen. forklar hvilken betydning tidskonstanten har for afladningen?

en graf med måleresultater: vedhæftet

4. bestem tidskonstanten og U for denne afladning. afladningen sker gennem en 100kohms modstand. hvor stor er kapacitansen?

Vedhæftet fil:Vejledning.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg kan ikke åbne den.


Svar #4
26. marts 2009 af sabeck (Slettet)

t/s       U/V

0         4,99
0,5       4,13
1        3,46
1,5      2,93
2        2,49
2,5     2,12
3        1,81
3,5      1,55
4        1,32
4,5       1,14
5         0,97
5,5     0,83
6        0,72
6,5     0,61
7        0,53
7,5       0,46

måleserien


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du kender dermed tiden for bestemt spændinger. Så er det blot at indsætte i din formel. =)


Svar #6
26. marts 2009 af sabeck (Slettet)

hvordan det når jeg ikke har C?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: R*C = tidskonstanten.


Svar #8
26. marts 2009 af sabeck (Slettet)

men hvad er C????


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Den er ligemeget. Du ved, at der gælder følgende:

U(t) = U0 * e-t/(RC)

Du ved desuden, at R*C er tidskonstanten. Dermed kan det skriver: R*C = kt. Det haves dermed:

U(t) = U0e-t/kt

Ved indsættelse fra dine data fås:

U0=4,99V

t=7,5sek med tilhørende U(7,5sek) =0,46V

Det haves dermed:

0,46V = 4,99V e-7,5sek/kt

Isoler nu for kt.


Skriv et svar til: kapacitorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.