Matematik

monotoniforhold

27. marts 2009 af Amandaskat (Slettet)

Hej

f(x)=x^3-3x^2+4

Bestem f´(x) og gør rede for monotoniforholdene

f´(x)=3x^3-6x, men hvordan kan jeg gøre rede for monotoniforholdende, please hjælp til dette!

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

sæt f´(x) =0 og undersøg derefter dine løsninger ved at indsætte værdier der er hhv større og mindre end løsningerne for at bestemme om hvorvidt du har fundet max eller min


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 f '(x)=3x3-6x er ikke korrekt for f(x)=x3-3x2+4 ... prøv igen og brug #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 - 6x = 3x*x - 3x*2 = 3x(x-2)

ekstrema kræver
f '(x) = 3x(x-2) = 0

1) find monotoniintervallerne
2) monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x)


Svar #4
29. marts 2009 af Amandaskat (Slettet)

ja jeg har fundet f´(x) nu, den rigtige..og jeg skulle jo finde monotoniforholdende for f.

Men til #1, jeg tror ikke jeg kan gøre det, uden lommeregner, hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af mathon

brug nul-reglen


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.