LaTeX

Matlab figurer i LaTeX

28. marts 2009 af LeneeneL (Slettet)

Jeg har gemt nogle Matlab genererede figurer som .eps samt .jpg og indlæst dem i LaTex (Texmaker). Men både screen view og udprint er meget sløret hvilket medfører at man ikke kan se detaljerne i figuren. Mit spørgsmål er da: Kan jeg indsætte Matlab figurer direkte i LaTeX? (.fig). Eller er der nogen der har et forslag til hvordan jeg løser problemet med opløsning/bluring af image?

Lene


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2009 af Jerslev

#0: Jeg har aldrig haft problemer med at indsætte mat-lab figurer, hvor de samtidig bliver utydelige. Hvad er din kode til indsætning af billederne?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
28. marts 2009 af LeneeneL (Slettet)

\begin{figure}[htbp]
\centering
\includegraphics[width=5cm]{ml_deviation_alle_farver.jpg}
\caption{\footnotesize{dette er en prove. last try. I want to see how it look when I am writing a hole bunch of stuff. Will it look ugly? Or will it just look ok? As mentioned: this is just a test}}
\end{figure}


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. marts 2009 af Jerslev

#2: Du kan jo gøre billedet større i første omgang. Eventuelt bruge [width=0.5\textwidth], der så tilpasser til tekstbredden i stedet.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
28. marts 2009 af LeneeneL (Slettet)

Hmmm.. Det er altså stadig meget sløret.. Det er nogle meget detaljerede figurer og detaljerne er meget vigtige at kunne se.. Er der evt. en usepackage der gør at jeg kan indsætte .fig figurer direkte? Vedhæfter lige hvordan det ser ud med .jpg figurer..

Vedhæftet fil:Two_station_method.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #5
28. marts 2009 af daleif (Slettet)

dit primære problem er at dit billede i forvejen er for småt. Man skal holde sig fra at skalere bitmap op, kun ned. Eneste måde man kan skalere op på er ved at forstørre størrelsen af de enkelte pixels. Hvordan ser figuren ud  uden at du angiver width?

Hvilket format er .fig? og hvilke formater kan matlap ellers eksportere til?


Svar #6
28. marts 2009 af LeneeneL (Slettet)

Min billeder er allerede slørede uden skalering. De eneste figurerer der er klare er min matlab figurer. .fig er matlabfig.

Jeg har forsøgt med at exportere til .png .pdf .jpg .eps .fig,. .eps samt .pdf virker ikke (her bliver informationerne lageret ovenpå hinanden). .png er nok det bedste bud ud over .fig men det er stadig sløret :-( Der er desuden kan figurerne exporteres til  .tif .ai .pgm .pbm .pcx .pkm (kender dog ikke de sidste 3).

Argh.... Bliver vanvittig ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. marts 2009 af daleif (Slettet)

jeg tror du skal ud og google det i stedet. Der må være andre som har samme problem. Matlab fig er sikkert et internt matlab format som andre ikke kan arbejde med.


Brugbart svar (2)

Svar #8
24. maj 2009 af Chilli83 (Slettet)

filtypen .fig i Matlab bruges til at gemme opstæning af ens figur - ergo det er en matlab specifik fil som ikke kan læses af en latex kode. Eksporter direkte til eps fra Matlab og det burde virke...har aldrig haft problemer med det


Skriv et svar til: Matlab figurer i LaTeX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.