Matematik

geomatri emneopgave? HJÆLP

28. marts 2009 af IamMe (Slettet)

Hej

Jeg har en emneopgave for, der handler om landmåling.
 

Jeg har siddet lang tid med den og fatter virkelig ikke noget af den. Er der nogen der vil hjælpe med den?

Jeg har lagt den som vedlagt fil..

Tusind tak, hvis der er nogen der vil HJÆLPE!

Vedhæftet fil: Emneopgave 5.doc

Svar #1
28. marts 2009 af IamMe (Slettet)

* geometri

eller er det trigonometri?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg tror det er geomatri. Trigonometri med makværk. Oplysningerne er ikke rigtige.  Først ses det let, at din lærer ikke skelner mellem vinkel DAB og vinkel BAD. En gammel mand som mig mener, at det bør man gøre.

Hvis vinkel DAB = 44º og vinkel CAD = 135º må vinkel CAB = 179º. Men så kan vinkel CBA ikke være 22º, da vinkelsummen skal være 180º.   Måske er der smuttet et komma eller to da jeg downloaded filen??

Har prøvet at flytte lidt rundt på A og B, men kan ikke finde nogle figurer, der opfylder betingelserne. Nogen der kan se løsningen??


Svar #3
28. marts 2009 af IamMe (Slettet)

< CAD skal give 91 i stedet for, ikke?



Svar #4
28. marts 2009 af IamMe (Slettet)

Redigering med 91 grader

Vedhæftet fil:Emneopgave 5.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Nu skal jeg vist have en opdatering: Er vinklerne i filen nogen du selv har udregnet eller er det oplysninger som din lærer har givet jer???


Svar #6
28. marts 2009 af IamMe (Slettet)

Det er nogen min lærer har skrevet ind.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Nu finder du så længderne af alle linjestykker trekant for trekant. Vi starter med trekant ABD. vinkel DAB = 44º, og vinkel ABD = vinkel ABC + vinkel CBD = 22º + 82º = 104º. Vinkel ADB = 180 - de andre = 32º. I trekant ABD kender du nu alle tre vinkler og en side. Brug sinusrelationen til at finde de sidste sider.

Du får kun brug for at finde sidelængderne |CB|, |DB|, |EB| og |FB|.

Find dem, så fortsætter vi derfra.


Svar #8
28. marts 2009 af IamMe (Slettet)

Jeg har fundet ud af det hele nu.

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: geomatri emneopgave? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.