Matematik

Optimering

28. marts 2009 af fisteremil (Slettet)

En bestemt type af beholdere har form som vist på figuren(figuren viser en kasse med en pyramide ovenpå). For en beholder at denne type, hvor rumfanget skal være 100cm^3, gælder, at

1/3x3+hx2=100 og

S=(1+√5)x2+4xh

Hvor S er beholderens overflade(målt i cm2), og hvor h(målt i cm) og x(målt i cm) er angivet på figuren.

a) Bestem S udtrykt ved x, og bestem x, så beholderens overflade bliver mindst mulig.

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?

Altså jeg har prøvet at isolere h i den øverste og sætte resultatet ind i den nederste, men jeg tror jeg gør den forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

find h af den første ligning og sæt det ind i den anden ligning, jeg prøver lige at regne på den


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

jeg tror din fremgangsmåde er rigtigt

1/3x^3+hx^2=100 (=)

100-1/3*x^3 =h*x^2 (=)

h=100/x^2-1/3*x

dette udtryk for h skal så indsættes i din anden ligning hvorefter du differ og sætter = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den mindste overflade er 4,719 cm2, se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:fil.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

får jeg også :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har tegnet grafen her (vedhæftet), så du kan se mindsteværdien

Vedhæftet fil:mindsteværdi.doc

Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.