Matematik

Diff. kvotienter

17. november 2004 af john vs. jon (Slettet)
¤ = bolle

Om funktionerne f og g oplyses, at

f(3)=9 , f'(3)=6 , g(2)=3 og g'(2)=2

angiv den af differentialkvotienterne (f¤g)'(2) og (g¤f)'(2) det er muligt at bestemme på grundlag af oplysningernene.

har virkelig ingen idé om hvad jeg skal gøre - ved godt jeg skal bruge:
(g¤f)'(x0)=g'(y0)*f'(x0)..
men det er også alt!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2004 af Peden (Slettet)

Hmm ellers ved du ikke noget om funktionerne? Det er jo lidt drilsk at f værdierne opgives med 3 indsat, hmm.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2004 af frodo (Slettet)

du kan kun beregne (f¤g)'(2)=g'(2)*f'(g(2))

Svar #3
17. november 2004 af john vs. jon (Slettet)

okay mange tak frodo..
kan du også gi en forklaring?

#1--> nej der er ikke flere oplysninger, har skrevet hele opgaven ned.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#0: Hint til opgaven i indlægget;

Undersøg, om du kan bestemme

(f(g(x)))' = f'(g(x))*g'(x)

eller

(g(f(x)))' = g'(f(x))*f'(x)

på grundlag af de givne oplysninger.
Bemærk, at du ikke bliver bedt om resultatet, men du kan da lige så godt bestemme det, når du nu er i gang.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2004 af frodo (Slettet)

#3: ved simpel indsættelse i din egen formel..
Det er simpelthen de eneste talværdier du kender, og kan derfor kun bestemme den.

Skriv et svar til: Diff. kvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.