Matematik

lineær sammenhæng

28. marts 2009 af ibxi (Slettet)

Er kørt helt fast så nogen der kan hjælpe mig igang med denne ??

i år 2000 var der 7600 dansker med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.

I de følgende år  vokser antallet af dansker, der havde en årlig indkomst på mindst 1 million kr, med god tilnærmelse med 1300 om året.

a) opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af dansker med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.

b)hvor mange dansker vil ifølge modellen have en indkomst på mindst 1 million kr i 2009?

Hvornår kommer antallet af dansker med en årlig indkomst på 1 million kr op over 23000, hvis denne udvikling forsætter ?

Kan bare ikke se mig ud af det desværre !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af Isomorphician

Hvordan ser den generelle forskrift for en lineær udvikling ud?


Svar #2
28. marts 2009 af ibxi (Slettet)

y=ax+b

Har sagt x= år og y= antal dansker har så sagt i 2001 vil der være 8900 dansker og i 2002 vil det være 10200 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af amiyf (Slettet)

du kan sige at skærringspunktet med y-aksen er 7600 og x=0 er år 2000.

så ved du at b=7600. a er hældningen der er 1300, givet i opgaven ;)

så x = år efter 2000 og y = antal danskere


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2009 af mullig (Slettet)

Hey...

f(x)= ax+b

tallet a er stigningen om året. = 1300

tallet b er antal personer i start året. = 7600

Disse sætter du ind i formlen. Derefter burde du kunne beregne resten af opgaven.


Svar #5
28. marts 2009 af ibxi (Slettet)

det vil sige y=1300*9?7600=19300

og længer nede vil den hedde 23000=1300*x=7600 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2009 af mullig (Slettet)

Du skal huske at det er plus og ikke gange du skal bruge i forskriften....

Den øverste: 1300*9+7600 er korrekt.

den næste: 23000=1300x+7600, skal du finde x.


Svar #7
28. marts 2009 af ibxi (Slettet)

hmm ja så må jeg kigge lidt på det..tror hovedet er stået af...

men jeg takker for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2009 af mullig (Slettet)

Er så lidt...

Husk at du skal isolere x på den ene side af lighedstegnet.

(23000-7600) / 1300 = x


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2009 af mensamedlem (Slettet)

Let t = time in years (after 2000)
y(0) = 7600

a) y = 7600 + 1300t

b) For t = 9:
y = 7600 + 1300(9)
y = 7600 + 11700
y = 19300

c) 23000 = 7600 + 1300t
1300t = 15400
t = 154/13
t = 11.85 (approximately)

This occurs near the end of the year 2011, so by 2012 the number of Danes with an annual income of 1 million DKK will reach 23,000.


Skriv et svar til: lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.