Matematik

Løs uligheden. Hjælp tak

28. marts 2009 af BudtzOlsen (Slettet)

Hej jeg sidder og prøver at lave matematik aflevering. Men jeg kan ikke helt finde ud af hvordan man løser en Ulighed

fx, har vi nogle opgaver hvor vi skal løse følgende:

x^2+5x+4>0

og

3x^2- 2x- ≤ 0

og

3(x-2) < (x-2)^2

Er der nogle der kunne forklare mig hvordan man løser dem
 

Tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den første skal du sætte udtrykket lig 0, så kan du derefter omskrive det til (x+1)*(x+4)>0, du skal også helst tegne parablen, så ser du, at  x < -4 eller x > -1. Prøv nu med den anden. Den tredje omskriver du til

3*(x-2)-(x-2)2, og så kan du sætte den fælles faktor (x-2) udenfor en parentes (x-2)*(3-(x-2)) og hæve den inderste parentes, det giver x<2 eller x>5


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2009 af SenzaPieta (Slettet)

Løs dem fuldstændig ligesom en almindelig ligning...


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. marts 2009 af pdebes (Slettet)

Du løser dem stort set som ville du finde nul-punkterne for et andengradspolynomium, her skal du bare give det interval der opfyder ulighederne.

eks. sæt f(x)=x^2+5x+4

løs f(x)=0 => x=-4 v x=-1

hvis du tegner den kan du se at fra -uendelig og ned tl toppunktet er den aftagende og bagefter er den voksende. toppunktet ligger mellem -4 og -1, så fra ]-∞,-4[  og ]-1,∞[ er f(x)>0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2009 af mathon

M-M reglen

et 2.gradspolynomium, p(x)'s  værdi har Modsat fortegn af koefficienten til x2-leddet Mellem rødderne

dvs for y = ax2 + bx + c med rødderne α og β, hvor α<β
gælder
for α<x<β

1)  a>0: y<0
2)  a<0: y>0


Skriv et svar til: Løs uligheden. Hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.