Matematik

definitionsmængde...

29. marts 2009 af Nazey (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med hensyn til min matematikopgave, altså jeg ved ikke lige præcis hvordan det er jeg kan opskrive definitionsmængde for en funktion:)

opgaven lyder sådan:

Opskriv definitionsmængde for følgende funktioner
 

f(x) = 4/(2x-6)
 

g(x) = √(-5-x)
 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

definitionsmængden er der hvor x kan lade sig gøre, eller giver mening om du vil:)

I den første må nævneren ikke være = 0, da man ikke kan dividere med 0, så 2x-6 må ikke være 0, altså må x ikke være 3, så din definitionsmængde her er fra minus uendeligt til plus uendeligt undtagen tallet 3. Prøv selv med den næste:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Hov misforstod hvis dit spørgsmål, du skriver det fx op som

Dm(f) = R \ 3, da du kan bruge alle reelle tal undtagen 3.


Svar #3
29. marts 2009 af Nazey (Slettet)

oki tak :)


Svar #4
29. marts 2009 af Nazey (Slettet)

√(-5-x)
-5^2-x^2 ≠0
-x^2=5^2

men jeg kan ikke komme videre, eller er det overhovedet rigtigt det jeg har lavet..? 

haster hjælp... :S 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

hint, du må ikke tage kvadratroden af et negativt tal


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Altså, (-5-x) skal være større end, eller lig nul


Svar #7
29. marts 2009 af Nazey (Slettet)

men hvordan kan jeg bevise det..? og tak for din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Du behøver ikke at bevise noget som helst, så vidt jeg kan læse af din opgave, skal du blot opstille definitionsmængden, altså hvornår dit x i ligningen giver en mening.

Jeg hjælper dig lidt mere med 2'eren så,

du må ikke tage kvadratroden af et negativt tal. Ok, så (-5-x) må ikke være negativ. Hvad skal x være for at udtrykket ikke bliver bliver negativt?


Skriv et svar til: definitionsmængde...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.