Matematik

Mat. reduktion haster.

29. marts 2009 af wes2

Hej

Jeg har nogle problemer, med noget ''reduktion''

Nedstående er der et stykke, jeg ikke kan finde ud af. vil en være så venlig at skrive en mellemregning for formlen, altså hvad jeg skal gøre for at reducere det.

(2x-2y)+5x-(x-4y)-(2x+y

Tak på forhånd.


Svar #1
29. marts 2009 af wes2

Glemte lige at skrive parentesen efter y sidst i formlen


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2009 af mathon

hæv en plus-parentes
og
to minus-parenteser

(2x-2y)+5x-(x-4y)-(2x+y)

2x - 2y + 5x - x + 4y - 2x - y


Svar #3
29. marts 2009 af wes2

Det forstod jeg ikk lige ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2009 af Dynin (Slettet)

(2x-2y)+5x-(x-4y)-(2x+y) =

2x-2y+5x-x+4y-2x-y =

(2x+5x-x-2x)+(-2y+4y-y) =

4x+y


Svar #5
29. marts 2009 af wes2

tak for det


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. juni 2009 af range ploox (Slettet)

Går i folkeskole : )


Skriv et svar til: Mat. reduktion haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.