Matematik

Udfoldning af keglestub

30. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

Jeg skal tegne en udfoldningstegning af en keglestub (som er en del af en fodertank) og beregne de mål der er nødvendige for at et værksted kan foretage udskræringen.

Jeg har tegnet en (se billede) og så ville jeg høre om det er noget i retningen af det og hvilke mål jeg skal regne ud, jeg tænkte at man måske skulle regne udfoldningsvinklen ud som er vist på tegningen, men jeg ved ikke hvordan man gør det.

Når keglestubben er foldet sammen har den en højde på 1000 mm og den store radius R er 800 mm og den lille radius r er 70 mm.

Håber at der er nogle som kan hjælpe, på forhånd tak:)

Vedhæftet fil: keglestub udfoldning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Kontroller lige dine oplysninger: Højden kan ikke være større end R.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af mathon

det er vel
s(idelinjen) = 100 cm
r = 7 cm
R = 80 cm

A = π*s*(R+r)

A = π*(100 cm)*((80+7)cm)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af mathon

s2 = h2 + (R-r)2


Svar #4
31. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

# 1 Jo den kan, fordi diameteren D er 1600 mm og derfor bliver R 800 mm

# 2 Jeg skal ikke bruge arealet i denne opgave, jeg skal tegne udfoldningen og beregne de nødvendige mål, for at et værksted kan foretage udskræringen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

lidt hjælp

Vedhæftet fil:keglestub.doc

Svar #6
31. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

#5 tak for det


Skriv et svar til: Udfoldning af keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.