Kemi

stofmængdekoncentration

30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

hej igen :)

Pethidin – et smertelindrende stof
I 1936 lykkedes det for første gang at fremstille et syntetisk smertelindrende stof, som
ikke havde sin oprindelse fra opium. Stoffet, pethidin, blev syntetiseret ved et tilfælde.
Pethidin anvendes bl.a. som smertelindrende stof under fødsler, idet det ligesom andre
opioider dæmper smerteopfattelsen i hjernen. Standarddosis for pethidin til fødende er
her i landet 50-75 mg ved injektion. Virkningen indtræder efter ca. ½ time og er maksimal
i løbet af ca. 1 time. Virkningen varer 2-4 timer.

pethidin
M = 247 g/mol

Deklarationen på billedet ovenfor oplyser, at indholdet af pethidin er 100 mg pr. 2 mL
opløsning.


a) Beregn stofmængdekoncentrationen af pethidin i medicinen.

Hvordan gør jeg????? PFTAK ;)


Svar #1
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

Er der ikke en venlig sjæl der kan hjælpe mig.. Pleasee :/


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Stofmængekoncentration = c = mol/L = n/V

100 mg = 0,1 g

n = m/M = 0,1 g /246 g/mol = stofmængden i 0,002 L

c = n/V = stofmængde i 0,002L / 0,002 L


Svar #3
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)


Svar #4
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

#2
 

Stofmængekoncentration = c = mol/L = n/V

100 mg = 0,1 g

n = m/M = 0,1 g /246 g/mol = stofmængden i 0,002 L

c = n/V = stofmængde i 0,002L / 0,002 L

er ikk helt med .. bliver resultatet så 0,202429 ??


Svar #5
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

En der slet ikke ngn der kan/vil HJÆLP???


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Jeg får det til 0,20325 mol/L = 0,20325 M (hvis du trykker det jeg har skrevet ind på lommeregneren)


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.