Matematik

monotoniforhold

30. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 nogen der kan fortælle om det her er rigtig

f ' (x)=3x^2-6x=0

derefter får jeg rødderne til -2 og 0.... nogen siger at rødderne er 2 og 0.... nogen der kan forklare?.... ellers er monotoniforholdene så således: Voksende i(-oo;-2) og (0;oo) og aftagende i (-2;0) ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

f ' (x)=3x^2-6x=0 (=)

x(3*x-6) =0 (=)

x=0 V x =2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 - 6x = 3x*x - 3x*2 = 3x(x-2) = 0

3x(x-2) = 0

monotoniintervallerne
er
]-oo;0[      ]0;2[        ]2;oo[

monotoniforholdene:
for x<0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.