Fysik

fotoner

18. november 2004 af melis (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til denne opgave, så hvis en eller anden har lyst til at hjælpe, vil jeg værdsætte det...

En helium-neon laser til skolebrug lyser med en effekt på 1,0 mW. Lysets bølgelængde er 632,8 nm.

a) Hvad er laserfotonernes energi?
b)Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sekund?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Kommentarer til indlægget,

a) Energien E af en foton med bølgelængden lambda er givet ved

E = h*c/(lambda)

hvor h er Plancks konstant og c er lysets fart i vakuum.

b) Tja - effekten P er hastigheden, hvormed energi omsættes. Når effekten er KONSTANT gælder

P = E(omsat)/t

hvoraf du kan finde den omsatte energi. Fotonenergien kender du fra a) hvoraf du kan beregne antallet af udsendte fotoner pr. sekund.

//Singularity

Svar #2
18. november 2004 af melis (Slettet)

mange tak..!!

Svar #3
18. november 2004 af melis (Slettet)

Hvor mange j/s er det lige 1mW er??

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#3: 1mW = 1mJ/s = 1*10^(-3)J/s

//Singularity

Svar #5
18. november 2004 af melis (Slettet)

Thanks:)

Skriv et svar til: fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.