Matematik

integralregning

31. marts 2009 af delidolu (Slettet)

Funktionen f

f(x)=x^2-2x-3

har to stamfunktioner hvis grafer begge har linjen y=2 som tangent. bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f .. Håber I vil hjælpe mig med nogle hinst .. jeg har integreret den og fået ::

F(x)=(x^3/3)-x^2-3x

hvad er det jeg mere skal gøre :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Da tangenten har hældningen 0, skal du løse ligningen:

F '(x) = 0

f(x) = 0

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 stamfunktionerne er F(x)=(x3/3)-x2-3x+k ... hvad vil det sige at y=2 er tangent til F(x)


Svar #3
31. marts 2009 af delidolu (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor jeg har sætte det lig nul altså #1 ..

men #2 når jeg integrerer f(x) , får jeg det du har skrevet også .. men forstår ikke det med y=2 ?


Svar #4
31. marts 2009 af delidolu (Slettet)

skal jeg bruges tangenthældningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#3 når y=2 er tangent til F(x) så har den en vandret tangent, dvs. F'(x)=0 som i #1 ...


Svar #6
31. marts 2009 af delidolu (Slettet)

skal jeg nu differentiere F(x)=(x3/3)-x2-3x+k
??


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#6 nej ... du kender jo allerede udtrykket :-) ... Du skal løse f(x)=0 ..


Svar #8
31. marts 2009 af delidolu (Slettet)

dvs

F(x)=(x3/3)-x2-3x+k

0=(x3/3)-x2-3x+k
 

det bliver -9x+k ?

forstår dt ikk


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#8 nej, f(x)=0 ⇔ x2-2x-3=0 ⇔ ...


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.