Matematik

Hjææælp , det haster

31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Hej .

Jeg er blevet stillet følgende opgave:

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne

P(2,0)  Q(8,0)  R(0,4)

Bestem en forskrift for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 udnyt at f(x) på faktoriseret for er f(x)=a(x-r1)(x-r2) hvor r1,r2 er rødderne ...


Svar #2
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Okay den er jeg ikke helt med på :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#2 I jeres bog må i have vist at hvis r1 og r2 er rødder i f(x)=ax2+bx+c så kan f(x) skrives som f(x)=a(x-r1)(x-r2) ... her kan du se hvad rødderne er fra P og Q ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Har du skrevet opgaven rigtigt op?


Svar #5
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Ja jeg har skrevet den rigtigt
men kan sgu ikke huske det med r1 og r2


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#5 P(2,0) betyder at f(2)=0 altså en rod i f(x) do med Q ... heraf har du f(x)=a(x-2)(x-8)  ... brug nu det sidste punkt til at bestemme a


Svar #7
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

okay tusind tak :)

Jeg prøver


Skriv et svar til: Hjææælp , det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.