Matematik

Hej alle sammen. Jeg har problemer med denne slags opgave:

31. marts 2009 af Susaneras (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg har problemer med denne slags opgave:

Løs ligningen: -2x^2 = 32x

kan i skærer det i pap til mig?
Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af lielie (Slettet)

-2x^2-32x=0

Så kan du løse den efter 2.gradslignings regler hvor du finder d først og hvis d>0 er der to løsninger  hvis d<0 er der ingen og hvis d=0 er der en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af lielie (Slettet)

a=-2

b=-32

c=0

d=b^2-4*a*c=1024   d>0 er der to løs

x=(-b+-kvadratrod af d)/2*a=-16 og 0

dvs. x=-16  V x=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

... eller lidt hurtigere -2x2 = 32x ⇔ x2+16x=0 ⇔ x(x+16)=0 ... hvor man kan bruge nulreglen ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

-2*x2 = 32x  <=>  0 = 2*x2 + 32x  <=>  0 = 2*x*(x + 32)   Brug nulreglen

=> 2 =0 eller x=0 eller x+32 = 0   Så x = 0 eller x = -32


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af lielie (Slettet)

#4 du har lavet regnefejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Nu igen! jeg må se at finde den lommeregner


Skriv et svar til: Hej alle sammen. Jeg har problemer med denne slags opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.