Kemi

Opløselighed

31. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Beregn opløseligheden af følgende zink(ll)salt i rent vand:

- Zink(ll)hydroxid, Ko = 1,2 * 10-17 M^3

Mit bud:

Zn(OH)2 (s) ⇔ Zn++ + OH- ?

----------------------------x--------------2x

Ko = [Zn++] * [OH-] = x * 2x = 2x2

1,2*10-17 = 2x2 --> 2,449 ??

Er noget af det her korrekt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Zn(OH)2 (s) ⇔ Zn++ + 2OH- ?

-----------------------x---------2x

Ko = [Zn++] * [OH-] = x * (2x)^2 = 4x^3

1,2*10^ -17 = 4x^3 --> ??

Du skal huske at du både skal have det rigtige forhold i koncentrationerne og koefficienten som potens, derfor x*2x^2 i stedet for x*2x = (2x)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af mathon

                                             Zn(OH)2(aq)  <--->  Zn2+(aq)  + 2OH-(aq)
stofmængder pr. L                          s                         s               2s
 

Ko = [Zn2+]*[OH-] = s*(2s)2 = C       

4s3 = 1,2*10-17 M3

opløseligheden i vand:
[Zn(OH)2(aq)] = s = (((1,2*10-17)/4) M3)1/3                                  (enheden mol/L)

eller

s*M                                                                                        (enheden g/L)

som
evt. kan omregnes til g pr. 100 mL


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.