Matematik

Vækstfunktion !!

01. april 2009 af Mette40 (Slettet)

Heeej, hvordan laver jeg denne opgave?? Er virkelig gået i stå.

En patient får en injektion af et præparat i blodet. koncentrationen af præparatet i blodet aftager eksponentielt med tiden og er til at begynde med 300 mg/ml. Efter 12 minutter aftager koncentrationen med 0,94 mg/ml pr. minut. Præparatet er virksomt så længe koncentrationen er over 0,80 mg/ml. Hvor længe er injektionen virksom?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af kieslich (Slettet)

"præparatet i blodet aftager eksponentielt med tiden " så du har en eksponentialfunktion. Hvad kan du bedst lide at arbejde med : f(x) = b*at eller f(x) = b*e-k*t ?.  Og hvad er b??


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af peter lind

At den aftager eksponentiel betyder at koncentrationen y kan skrives som 300*e-kt.Den hastighed den aftager med er y'=ky(t) =-300*ke-kt, Brug dette sammen med oplysningen om, hvor meget den aftager efter 12 minutter til at finde k.


Svar #3
01. april 2009 af Mette40 (Slettet)

men jeg får to resultater, og ved ikke hvilken en jeg skal bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2009 af peter lind

Hvad har du gjort?


Skriv et svar til: Vækstfunktion !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.