Matematik

* Stamfunktioner *

01. april 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg kan ikke se logikken i stamfunktion og herfra bliver det bare endnu værre.

Jeg har f(x) = 1/(3√x2)

(3-tallet står på roden)

Jeg skal finde stamfunktioner, facit er : 3x1/3 + k

Jeg har hørt at jeg skal bruge potensregneregler. Men hvilke?

Jeg kan i hvert fald ikke genkende nogle stamfunktionsregler i den.

Og til sidst: er der nogen der kan give mig en kort intro til hvad stamfunktioner findes. Jeg ved at det er det omvendte af differentialregning.

Hvis nu f'(x) = 0

så er f(x) = a

og F(x) = ax*k

Jeg forståe ikke hvilken vej man skal gå, håber der er nogen der forstår.

Vi havde om det første gang idag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af morell18 (Slettet)

når man taller om en stamfunktioner snakker man om at intigrere udtryk. reglen er når du har en funktion der hedder F(x)= 3x^2+6x^1= x^3+3x reglen er altså at du går en potens frem hver gang og divider den nye potens med det tal der står foran x. jeg kan ikke lige finde ud af de andre men det vigtigste er at du forstår sammenhængen med det. du kan iøvrigt intigrere det i home ved at trykke på f3 hvorefter du trykker på intigrate så skriver du funktionen op og skriver , x og så parrentes slut. Jeg går udfra du har en ti-89  


Svar #2
01. april 2009 af Quijote (Slettet)

Nej, jeg har ingen avancerede lommeregnere. Men bruger programmet Mathcad.

Jeg tror ikke helt jeg fik fat på hvad du mente, altså til hvordan man løser den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af morell18 (Slettet)

kan desværre ikke hjælpe dig så. har du da ikke mat b? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 med potensreglerne skal du omskrive 1/(3√x2) ... så for du en forskrift af formen xa som integreres direkte ved brug af  ∫xa dx = ( xa+1 / (a+1) ) +k [a≠-1] som du sikkert kender :-)


Svar #5
01. april 2009 af Quijote (Slettet)

Tak skal I have.

# 3 Det er ok. Jeg må vel ty til flere informationskilder :)

Jeg har faktisk mat A. Men ikke fordi jeg er god til det.  Interesserer mig bare for logikken i matematik og synes at folk der kan matematik har en fantastisk medfødt evne. (Derfor er det umuligt for mig at få gode evner i mat, idet jeg ikke er født med dem). Du kan måske hører jeg er meget pessimistisk omkring det emne.

Jeg er i, al hemmelighed for mine klassekammerater, humaniora.

Takker igen.


Skriv et svar til: * Stamfunktioner *

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.