Matematik

intigration

02. april 2009 af morell18 (Slettet)

hej..

jeg er lidt i tvivl om hvor dan man beregner areal i hjælp af håndkraft jeg kan godt finde ud af at intigrere men er lidt i tvivl om hvordan man beregner arealet iforhold til grænserne. er der ikke nogen som kan give mig et par eks på opgaver der kan forkomme iforhold til arealet mellem 2 graffer osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Hej morell18.

Tænk dig at du har givet to grafer

f(x) = 2x  + 4    og

g(x) = x

Og du ønsker at bestemme arealet af det områder der er mellem de to grafer og linjerne x= 0 og x = 3

da udregner du

\int_{0} ^3 f(x) - g(x) = \int_{0}^{3} 2x + 4 - x = \int_{0}^3 x + 4 = [ 0,5 x^2 + 4x]_{0}^3

                                  = 0,5* 3^2 + 4 *3 - (0,5 * 0^2 + 4 * 0 ) = 0,5 * 9 + 12 = 33/2


Svar #2
02. april 2009 af morell18 (Slettet)

hvad nu hvis det er en opgave uden hjælpemidler. hved den uden kan jeg jo bare indtegne den i graf vinduet og finde et areal i f5.


Svar #3
02. april 2009 af morell18 (Slettet)

*ved


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2009 af Zmorg (Slettet)

Det jeg lige har lavet har jeg da gjhort uden hjælpemidler????


Svar #5
02. april 2009 af morell18 (Slettet)

har lidt svært ved at forstå hvad du gør kan du ikke skrive lidt tekst til det os?


Skriv et svar til: intigration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.