Matematik

integral 1.195

02. april 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Hey ..

Jeg skal løse denne her opgave.. :

Gør rede for at  ∫ x2e2dx = x2e2 + 2ex + k

vi har ikke rigtig haft om det emne endnu, kun i forbindelse med et kort projekt. Jeg har dog en lille anelse om hvad det er jeg skal gøre.. men er lidt i tvivl om én ting.

skal jeg bruge produktreglen med hensyn til x2e2 (på højre side)

jeg håber der er nogen derude som kan hjælpe..

Mange tak på forhånd (=


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har skrevet forkert prøv igen


Svar #2
02. april 2009 af Chiiiqua (Slettet)

hvad mener du .. hvor har jeg skrevet forkert?


Svar #3
02. april 2009 af Chiiiqua (Slettet)

nå ja.. 2 sek

∫x2e2dx = x2ex - 2xex + 2ex +k

så skulle den meget gerne være rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du skal differentiere det på højre side. Hvis differentialet af det på højre side giver det der står undet integraltegnet på venstre side har du vist at ligningen passer.


Svar #5
02. april 2009 af Chiiiqua (Slettet)

' ja det jeg godt med på.. (=  Mange tak

men jeg kan bare huske noget med at man skal være opmærksom på en sammensat funktion ..og jeg går ud fra at dette er en sammensat.. såå skal jeg ikke bruge produktreglen dér hvor tingene bliver ganget???


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2009 af kieslich (Slettet)

Yes, du skal bruge produktreglen. Og du har ingen sammensatte funktioner. Lige så vi er enige om navnene: Produktreglen ( f(x)*g(x) )' = f '(x)*g(x) +f(x)*g'(x). En sammensat funktion er på formen f(x) = g(h(x)).


Skriv et svar til: integral 1.195

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.