Matematik

korrekt?

03. april 2009 af biqqu (Slettet)

Opgave 1: Bestem den stamfunktion til funktionen: f(x)=(1/x)+2x, x>0

hvis graf for gennem P(1,7)
 

Jeg finder samfunktionen: F(x)=ln(x)+x^2+k

P(1,7) indsættes:

7=ln(1)+1+k <=>

6=k

Hvad hedder så den stamfunktion? Jeg ville umiddelbart mene: F(x)=ln(1)+1^2+6

Opgave 2:

En funktion f er bestemt ved f(x)=3x^3-24x^2+48x .

Løs ligningen f(x)=0... vil det så sige, at jeg skal sætte ligningen lig med 0, eller at jeg FØRST skal finde stamfunktionen? Hvad vil det præcist sige, at sætte f(x)=0.. jeg ville nok mene det førstnævnte


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

Opgave 1: nej Den hedder F(x) = ln(|x|) + x2 + 6.

Opgave 2: Det første. Løs 3x3 - 24x2 + 48 = 0


Svar #2
03. april 2009 af biqqu (Slettet)

opgave 2:

Jeg skal vel bare finde nulpunkterne?

f(x) =3x3 - 24x2 + 48 = 3x(x^2-8x+16)=3x(x-4)^2
 

x=4 x=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

Rigtigt (jeg mangler et x i #1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2009 af peter lind

Hvis du satte x=0 i udtrykket til venstre vil du få 48, Hvis du gjorde det samme på den midterste vil du få 0, så dit resultat er forkert. Hvis du gangede ind i parantesen vil du få 3x3-24x2+48x. Det er altså det sidste led der er forkert, Generelt at løse 3. grads ligninger er ikke helt nemt. Hvis du må det til opgaven, så brug et CAS værktøj. Ellers. Divider iligningen med 3, så får du x3-8x2+18=0. Hvis der er pæne heltallige løsninger går disse op i konstantleddet altså her 18. Det giver følgende muligheder ±1,  ±2, ±3, ±6, ±18. Test simpelthen om nogen af disse er løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2009 af peter lind

Glem #4. Jeg har taget ligningen fra #2, hvor der mangler et x


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#1

"F(x) = ln(|x|) + x2 + 6." Der står, at x>0, så er det vel ikke nødvendigt med |x|


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

#6 rigtigt, havde overset x>0


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er alligevel en reel løsning, se vedhæftede fil, overså, at x3 vokser hurtigere end x2


Svar #10
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

hm men er det korrekt at k=6 i opg1?

og tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja, konstanten = 6


Svar #12
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

tak


Skriv et svar til: korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.