Matematik

Årlige %-stigning

04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Opgaven lyder: Bevilging i 2005 = 20. mia. Bevilging i 2020 skal være 60 mia.

Jeg skal bestemme den årlige %-vise stigning. Hvilken formel bruger man til denne opg.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Isomorphician

Se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=665860#665884#665884


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2009 af Exupery (Slettet)

20=b*a^0

60=b*a^15

60/20=a^15<=> 3=a^15 <=> a=1,07599

Den årlige procentvise vækst er altså: (1,07599-1)*100=7,59896%


Svar #3
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jamen det er den årlige %. Den ligger vel ikke på 200?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2009 af mathon

(1+rårlig)15- 1 = 3

(1+rårlig)15 = 2

1+rårlig = 21/15

rårlig = 21/15 - 1 =


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2009 af mathon

rettelse

(1+rårlig)15- 1 = 3

(1+rårlig)15 = 4

1+rårlig =41/15

rårlig = 41/15 - 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2009 af mathon

jeg regnede på link'et i #1
men

det var ikke rigtigt

..............

skal være

(20 mia.)*(1+rår)15 = (60 mia.)

(1+rår)15 = 3

1+rår = 31/15

rår = 31/15 - 1

dvs

#2
skrevet lidt anderledes


Skriv et svar til: Årlige %-stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.