Matematik

Finde a.

04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

f(x) = a*(x - r1)*(x - r2). Jeg har rødderne 2 og 8, og skal finde a med punktet R (4,0).
 

Hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af peter lind

Hvad mener du med punktet R(4,0)?  Hvis du mener at f(4) = 0 skal du blot sætte x=4 ind og sætte dette til 0; men det ser ikke særlig sandsynlig ud.


Svar #2
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Finder jeg ikke a på den måde?

Mit x1 = 2 og mit x2 = 8. Men mangler a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2009 af peter lind

Jeg er simpellthen usikker på, hvad du mener med at "finde a med punktet R(4,0)" Hvis du dermed mener at f(4) = 0, så skal du gøre som nævnt i #1 nemlig sætte x=4 ind så du får f(4) =0. Når jeg siger det ikke er sandsynligt er det på grund af, hvad resultatet af dette er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg har svaret i dit andet indlæg. Forstod du ikke svaret kan du fortsætte der.


Svar #5
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Hvad skal jeg så evt. istedet gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Gå tilbage til dit første indlæg: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=665914 der står metoden


Skriv et svar til: Finde a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.