Matematik

Forskrift.

04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

f (x) er en parabel, som skærer akserne i 3 punkter; p (2,0) , Q(8,0) og R(0,4).

Hvordan bestemmer jeg en forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Alle andengradspolynomier med to rødder kan faktoriseres til f(x) = a*(x - r1)*(x - r2). Du har rødderne 2 og 8, og a kan du finde ved at bruge det sidste punkt f(0) = 4.


Svar #2
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Men hedder den sidste ikke f (4) = 0 ?


Svar #3
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg finder a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Først de to nulpunkter f(x) = a*(x - 2)*(x- 8). nu findes a : R(0,4) => når x = 0 er f(0) = 4.

sætter ind f(0) = 4 = a*(0 - 2)*(0 - 8) = a*16   ( - gange - giver +) så 4 = a*16 find a.


Svar #5
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg forstår nok ikke den nederste linje? Hvordan du kan sætte 3 "led" sammen med 2 = tegn.


Svar #6
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Og forstår ikke hvordan x kan være 0 ? Når det egentlig er y på grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = a*(x - 2)*(x- 8). må være rigtigt. f.eks er f(2) = a*(2 - 2)*(2 - 8) = 0

du får oplyst at f(0) = 4 ifølge punktet R(0,4). og du ved at f(x) = a*(x - 2)*(x- 8). så f(0) = a*(0 - 2)*(0 - 8) = a*(-2)*(-8) = a*16.   så f(0) = 4 0g f(0) = a*16  => 4 = a*16 => a = 1/4.

R(0,4) ligger på y-aksen på din graf. alle punkter på y-aksen har x-værdien 0.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = 0,25*(x - 2)*(x - 8) = 0,25x2 - 2,5x + 4

Vedhæftet fil:Untitled.doc

Svar #9
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Det er her jeg ikke helt er med. : f(0) = a*16 => 4 = a*16 => a = 1/4.
 

Hvor kommer a * 16 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du udregner f(0):   f(x) = a*(x - 2)*(x- 8) så f(0) = a*(0 - 2)*(0 - 8) = a*(-2)*(-8) = a*16.   -2*-8 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Ifølge punkt R(0,4) er f(0) = 4. Ifølge ovenstående udregning er f(0) = a*16. f(0) = f(0) så 4 = a*16


Skriv et svar til: Forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.