Kemi

Titrering af afløbsrens

05. april 2009 af Lollypop (Slettet)

Hey alle sammen jeg har brug for lidt spørgsmåls - og beregning hjælp til et forsøg om "Titrering af afløbsrens". For nok lige at forstår det hele fuldt ud, så skriver jeg lige en kort procedure over forsøget samt mine beregnings -spørgsmål:

1) der blev afmålt 5,00 mL flydende aflødsrens (titranden) - overført til 250 mL kolbe

2) af praktiske væskerumfang - tilsat 100 mL vand oveni

3) derefter 1/2 mL bromthymolblåt (indikatoren)

4) en burette blev fyldt med 1, 00 M saltsyre (titratoren) og nulstillet

5) HCL blev dryppet ned i kolben - stoppede da ækvivalenspunktet var nået. Det tilsatte rumfang aflæses ( V(HCL) = 13,8 mL )

Spørgsmålet lyder:

"Beregn stofmængden af saltsyre i det tilsatte rumfang titrator"                                                                             n = c * V    ,   n = 1,00 M * 0,0138 L = 0,0138 mol (er det forresten rigtigt?)

"Bestem den stofmængde natriumhydroxid, der er ækvivalent med den tilsatte mængde saltsyre"

"Beregn heraf den molære koncentration af natriumhydroxid i flydende afløbsrens"

Hvis der er nogen som kunne hjælpe mig med spørgsmålene så vil det bare være alle tiders


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af dnadan (Slettet)

1. Spørgsmål : fint

2. Spørgsmål: Opskriv et reaktionsskema for NaOH + HCl --->.... og indse at n(NaOH)=n(HCl)

3. Spørgsmål: c=n/V


Svar #2
07. april 2009 af Lollypop (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Svar #3
07. april 2009 af Lollypop (Slettet)

Hmm.. men jeg forstår stadigvæk ikke opgave. 2 :s jeg har skrevet op at NaOH + HCl -- H20 + NaCl men hvad så derefter ? hvor kan jeg få nogle tal frem, for jeg skal vel bruge dem i opgave 3. ellers kan jeg ikke regne den molære koncentration ud af NaOH i afløbsrensen :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af dnadan (Slettet)

Indse nu, at 1 mol NaOH ækvivalerer med 1 mol HCl, dvs. n(NaOH)=n(HCl)


Skriv et svar til: Titrering af afløbsrens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.