Kemi

koncentrationer

08. april 2009 af kurd (Slettet)

Hej allesammen. Jeg sidder her med nogle hjemmeopgaver, som jeg ikke kan løse og er tvivl.

det er følgende opgaver:

 - Beregn ( H3O+) koncentrationen i en opløsning med pH= 1

- Beregn (OH-)  koncentrationen i en opløsning med (H3O+) = 0.0010 M

- pH i en given opløsning er 3.0.  Hvor mange mol H3O+ er der i 0.10L af opløsningen.

- Et volumen på 128mL 0.650 M Ba(OH)2 er nødvendigt til at neutralisere 50mL saltpetersyre (HNO3). Hvad er koncentrationen af syren.

Jeg vil takke jer på forhånd:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej

Ad 1) pH er defineret som logaritmen til den reciprokke oxoniumkoncentration, dvs. pH = -log[H3O+] ⇔ [H3O+] = 10-pH.

Ad 2) Ved 25 ºC er [H3O+]·[OH-] = 10-14, så [OH-] = 10-14/[H3O+].

Ad 3) Find oxoniumkoncentrationen som i (1) og benyt herefter relationen n = c·V.


Svar #2
10. april 2009 af kurd (Slettet)

Hey Darwin:D

Tak ska du have. Nogle af opgaverne gav mening. Men (Ad 2.) det med 25 ¤C forstod jeg ikke rigtigt. ;)


Skriv et svar til: koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.