Matematik

beregninger af trekant

10. april 2009 af atm-girl (Slettet)

hej :)

jeger igang med en mat afl. men er lige stået af så håber i ka hjælpe mig. Opgaven lyder således:

I trekant ABC er A = 58 grader , højden hb = 4,8 og medianen mb = 8,1. Beregn de ukendte stykker i hver af de mulige trekanter.

Jeg forstår godt at jeg skal finde ud af hvad vinklerne og længden af siderne er, men så står der jo " i hver af de mulige trekanter" hvad vil det sige??

hilsen

Atm


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af cool2000000 (Slettet)

Er det kun den ene trekand altså ABC, eller har du flere trekanter at sammenligne med!??

Mvh. Mads.


Svar #2
10. april 2009 af atm-girl (Slettet)

jeg har kun en


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis du tegner højden og medianen, kan du vel se 6 trekanter.


Svar #4
10. april 2009 af atm-girl (Slettet)

oh.. jah :) takker


Svar #5
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

jeg er igang med at tegne trekanten men kan ikke rigtig få den til at passe, så håber nogen ka hjælpe


Svar #6
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

her er min skitse


Svar #7
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

her er min skitse


Svar #8
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2009 af ibibib (Slettet)

Det går ikke så godt med skitserne:)

Du kan beregne |AB| ud fra oplysningrne om højden og A. Derefter kan du beregne vinklen mellem medianen og AC. Resten giver vel sig selv...
 

Jeg har fortrudt mit tidligere svar #3. Medianen mb kan røre AC på begge sider af højden. Der er kun to mulige trekanter.


Svar #10
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

hmm.. lidt forvirrende :S men prøver lige igen


Svar #11
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

du ka vel ik hjælpe mig med at lave en skitse?? :S for d har jeg nemmere ved...


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2009 af ibibib (Slettet)

Hm.

Vedhæftet fil:Skitse.docx

Svar #13
11. april 2009 af atm-girl (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: beregninger af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.