Matematik

monotoniforhold...

10. april 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 En funktion f med definitionsmængden R er løsning til differentialligningen: 

dy/dx=y*(x2 -9), y>0      og grafen for f går gennem punktet (2,2)

1) Bestem monotoniforholdene for f.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

Hint: Fortegnet for x2-9 er det samme som fortegnet for dy/dx.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2009 af mathon

dy/dx = y*(x+3)(x-3), y>0

kritiske x-værdier
kræver
dy/dx = y*(x+3)(x-3) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2009 af mathon

monotoniforhold:
for x<-3 er f '(x) ***, hvorfor f(x) er monotont ******
for -3<x<3 er f '(x) ***, hvorfor f(x) er monotont ******
for x>3 er f '(x) ***, hvorfor f(x) er monotont ******
 


Skriv et svar til: monotoniforhold...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.