Kemi

HASTER --HJÆLP

10. april 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg har nogle opgaver i kemi, som jeg virkelig har brug for hjælp til. Jeg er ikke sikker på om jeg har lavet/forstået dem rigtig. Jeg kan ikke skrive mine resultater ind her, da jeg ikke kan finde ud af, at bruge boksen med de forskellige tegn. Derfor har jeg skrevet de opgaver ned, jeg har problemer med.

Opg. 25.1

Tegn strukturformelerne for

e) 2-hydroxy-1,2,3-propantricarboxylsyre

Opg. 25.2

Navngiv følgende stoffer

a) HO(O=)C-CHOH-C(=O)OH

b) CH2ClC(=O)OH

c) 2,3-(HO)2-C6H3-C(=O)OH

Opg. 25.4

Benzaaldehyd kan oxideres til benzoesyre af kaliumdichromat i sur opløsning.

Opskriv reaktionsskemaet for oxidationen.

Opg. 27.1

Hvilke estere dannes der ud fra:

a) Methansyre og methanol

b) ethansyre og ethanol

c) methansyre og ethanol

d) ethansyre og methanol

Tegn strukturformler for de dannede estere.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af cecilielow (Slettet)

fandt du ud af denne opgave? :)

 

Hvilke estere dannes der ud fra:

a) Methansyre og methanol

b) ethansyre og ethanol

c) methansyre og ethanol

d) ethansyre og methanol


Skriv et svar til: HASTER --HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.