Matematik

Reduceringsopgave

11. april 2009 af Simonethemstrup (Slettet)

Opgaven lyder:

Reducér udtrykket 2x(x+y)-(x+y)2, og reducér udtrykket (3mp)/(mp+mh).

Det skal gøres uden brug af lommeregner :S

Nogen der kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2009 af ibibib (Slettet)

Hæv parenteserne ved at gange ind i parentesen og vha. kvadratsætningerne.

Sæt m udenfor en parentes og forkort.


Svar #2
11. april 2009 af Simonethemstrup (Slettet)

Tusind tak, nu fik jeg i hvert fald lavet den første ;)

Men jeg er i tvivl om hvordan jeg sætter m udenfor en parantes..?


Svar #3
11. april 2009 af Simonethemstrup (Slettet)

Altså hvordan ser det ud rent matematisk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2009 af ibibib (Slettet)

3mp/(mp+mh) = m·3p /(m·(p+h)) = 3p / (p+h)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

(3mp) = m*(3p)  og (mp + mh) = m(p + h)


Skriv et svar til: Reduceringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.