Matematik

En andengradsligning?

11. april 2009 af Peaco (Slettet)

Hej.

En funktion f er bestemt ved: f(x) = -x3 + 4x2 + 3x -3

a) Bestem de lokale ekstrema for f.

Jeg har differentieret den, og fået: -3x2 + 8x + 3 =0 og har fået d = 100 og x cærdigerne: x =-0,333333 og x=3 hvor jeg så har lavet de lokale ekstrema med hvor funktionen er aftagende og voksende.

b) Tegn grafen for f og bestem de værdier af a, for hvilke ligning f(x) = a har 3 løsninger.

Forstår ikke hvad jeg skal og hvordan jeg skal finde 3 x værdier. Hvordan skal det mærkerede forståes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2009 af NejTilSvampe

prøv først at tegne grafen. Derefter forstil dig du hæver grafen lidt ad gangen. Det gælder for dig om at sørge for at grafen stadig skærer x-aksen tre steder, og du skal så finde ud af hvor meget du kan hæve/sænke grafen. håber det var godt nok som hint.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

a et reelt tal frataget [15,-95/27]


Svar #3
11. april 2009 af Peaco (Slettet)

#1: Ok.

#2: Hvad betyder frataget [15,-95/27]


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

Tegn grafen , så bliver det let at se at a tilhører intervallet ]-95/27; 15[


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvorfor virker 'rediger' ikke? nå, men ]-95/27; 15[ = ] f(-1/3); f(3) [


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:løsninger.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Rettelse: Der skulle have stået: "For at der skal være mere end tre løsninger" i dokumentet.


Skriv et svar til: En andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.