Matematik

Monotoniforhold

12. april 2009 af Tina. (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål omkring monotoniforhold

Jeg skal bestemme monotoniforholdene for f:

f(x) = 4*√x - ½x2    , x > 0

Først har jeg fundet f'(x) = (2 / √x ) - x

f'(x) = 0 <-> x = 2/3

´Hvad skal jeg så videre gøre??

På forhånd tak
Hilsen Tina


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af ibibib (Slettet)

Bestem fortegnet for f '(x) når 0<x<22/3 og når x>22/3. Det kan du gøre ved fx at beregne f '(1) og f '(4).


Svar #2
12. april 2009 af Tina. (Slettet)

f'(1) = 1

f'(4) = -3

Hvordan skal det tegnes ind på monotonilinjen?

Det er jeg simpelthen så dårlig til


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af ibibib (Slettet)

Der skal stå + når 0<x<22/3 (1 er et positivt tal).

og

Der skal stå - når x>22/3 (-3 er et negativt tal).


Svar #4
12. april 2009 af Tina. (Slettet)

Ja men hvordan tegner jeg monotonilinjen.

altså har vedhæftet monotonilinjen her, men ved godt den ikke skal være sådan. Men kan bare slet ikke huske hvordan det gøres lige nu

Vedhæftet fil:monotonilinje.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2009 af ibibib (Slettet)

Når f '(x) er positiv så er f voksende og når f '(x) er negativ så er f aftagende.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.