Matematik

Eksamenssæt B 2008 opg 1.1

12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nu Sidder jeg lige og regner på eksamenssættet fra MAT B 2008 august og forstår ikke helt meningen, når jeg så læser nogle opgaver lagt herinde.. Måske fordi jeg regner opgaverne på en anden måde, men kan i måske forklare mig, hvad der er gjort?

Opg 1 (Uden hjælpemidler)
(a+2b)^2 – a(a+4b)= (a+2b)(a+2b)-a^2 -4ab = a^2 + 4ab (Hvorfor?) + 4b^2 – a^2 – 4ab = 4b^2
Jeg forstår hele stykket bortset lige fra de hersens 4 ab.
Altså a gange a er lig a^2. a gange 2b giver da ikke 4 ab?
 


Svar #1
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Endnu en ting jeg heller ikke forstår er i opgave 2:

Funktionen f(x)=b x^a opfylder at f(2)=2 og f(4)=16 find a og b

Derfor kan vi indsætte (x,y) = (2,2) og (4,16) således:

2= b * a^2 og 16 = b * a^4

Men hvordan kan vi bare ændre placeringen af x og a? Det er da f.eks ikke ligegyldgit om man siger 4^8 eller 8^4


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2009 af peter lind

Der gælder generelt for kvadratet på en to leddet størrelse at (a+b)2=a2+2ab+b2. Dette kan vises ved at gange paranteserne i (a+b)(a+b) ud. I dit tilfælde skal du i dette blot erstatte b med 2b.

Med hensyn til det sidste spørgsmål. Du får a*2b fra a i den første parantes og 2 b i den anden parantes; men du skal også have 2b fra den første parantes og a fra den anden parantes. Hvis du er i tvivl så gå langsomt frem og lad den ene parantes stå og gang leddene fra den anden på.


Svar #3
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg er med på det fra opgave 1 (: Mange tak!

Men opgave 2 er mig stadig uklar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2009 af kieslich (Slettet)

#1 Derfor kan vi indsætte (x,y) = (2,2) og (4,16) således:

2= b * a^2 og 16 = b * a^4

No, det giver 2 = b*2a og 16 = b*4a.  Divider den sidste med den første (venstre opi venstre side, højre i højre)


Svar #5
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, det ville jeg nemlig også sige. Men ifølge den opgave jeg fandt herinde var det forkert.. Hmm hmm.. Hvad får du b til, hvis du udregner den således?


Svar #6
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Altså udregner jeg det ved at sige: 2= b * a^2 og 16 = b * a^4 får jeg b til at være 1/4 i begge tilfælde og det lyder jo korrekt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2009 af krinl (Slettet)

Hvor finder du de opgaver fra det sæt som er lagt herind? Kan ikke selv finde dem, og sidder med sættet lige nu...


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2009 af kieslich (Slettet)

#6 b = 1/4 og a = 3 men du skriver det stadig forkert op. Du skrev i #1 at det er en potensfunktion. Det er som du skriver i #6 hvis det er en eksponentialfunktion.


Svar #9
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja.. det er jo der fejlen ligger. Bruger jeg potensfunktion, får jeg så  a til værende -3


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2009 af kieslich (Slettet)

Prøv at skrive dine udregninger her, så kan vi se hvad der sker.


Skriv et svar til: Eksamenssæt B 2008 opg 1.1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.