Kommentarer til Studieportalen.dk

Beregning af "besvarede spørgsmål"

13. april 2009 af tveon (Slettet)

Først lidt ros: Jeg synes, det er rigtigt godt, at I forsøger at måle hvor mange procent af stillede spørgsmål, der bliver besvaret. Og jeg tror, at det også er med til at hjælpe på motivationen til at svarer.

Men!: Måden i gør det på er ikke så smart. At der er kommet et svar på indlægget, er ikke ensbetydende med, at spørgsmålet er besvaret. Jeg er i forvejen ikke begejstret med vurderingsmulighederne (brugbart, ikke brugbart, spam). Jeg vil foreslå, at det (ligesom på andre spørge-tjenester), i stedet bliver muligt at markere et svar som "svaret". Dette skulle selvfølgelig gøres af en anden bruger end den, der har skrevet det - men ikke nødvendigvis den, der har stillet spørgsmålet.

Tilsvarende virker det meningsløst, at gamle spørgsmål bliver ved med at stå som ubesvarede og dermed tælle med i statistikken. Hvis folk efter f.eks. 3 måneder ikke har fået svar, så er de alligevel sikkert ikke interesseret i det længere.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2009 af Exupery (Slettet)

Nu har jeg ikke så meget med Studieportalen som sådan at gøre, men jeg kan da svare rimeligt på din kommentar. Resten må Sam og Jean så supplere med.

Vurderingsmulighederne (brugbart, ikke brugbart, spam) blev indført for kort tid siden, fordi Studieportalen havde problemer med en eller flere trolls, der skabte en useriøs og i nogle tilfælde dårlig stemning. Førhen var det kun muligt at vurdere en lektiehjælpers niveau ud fra hans rang, men jf https://www.studieportalen.dk/Info/?p=brugersystem var det bogstaveligt talt muligt at blive professor i at lukke lort ud. De nye vurderingsmuligheder sikrer, at kun de brugbare svar får ros heraf - desværre alt for få af dem, fordi spørgerne glemmer at bruge det. Men i højere grad er det altså muligt at orientere sig om, hvilke lektiehjælpere der er seriøse og kan deres stof. Desuden bliver et indlæg automatisk slettet, hvis det af 5 brugere markeres som spam, noget der var med til at rydde op i alle troll-kommentarerne.

Efter hvad jeg har forstået, har det hele tiden været pointen, at Studieportalen har skulle være en slags dynamisk bibliotek, folk kunne slå op i via google eller SPs søgemaskine år efter år. Det er jo ofte de samme opgaver, der er problemer med, hvorfor det er smart, hvis hjælperne ikke belæmres med det samme spørgsmål igen og igen. Det sker nu lidt alligevel, men lad nu det ligge. Et spørgsmål der er 3 måneder gammelt skal dog stadig kunne besvares, da svaret forhåbentlig så kan bruges af en anden, der til næste år får samme opgave. Til gengæld er jeg enig i, at det måske ikke burde stå som ubesvaret i statistikken.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. april 2009 af Jean

#0.

Tak for den konstruktive kritik.

Det Thomas skriver i #1 forklarer hvorfor vurderingsmulighederne blev indført for ikke så lang tid siden.

Vi har v. 2.0 på tegnebrættet, som bl.a. fokuserer mere på hvilket indlæg, der er svaret. Dog er det ikke helt så let, da der kan være flere holdninger til hvad svaret er. Er det et lille vink, et stort vink eller en fuldstændig løsning?

I forhold til andelen af besvarede spørgsmål, beregnes procenten kun ud fra stillede spørgsmål inden for den seneste periode. Jeg tror det er et par uger pt.


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad med, at man laver nogle bokse, hvor spørgeren kun må trykke på en af dem. Disse bokse kunne så fx. være: Boks 1: Et lille hint, Boks 2: Et stort hint, Boks 3: Fuldstændig løsning(er ikke glad for den sidste valgmulighed, da den virkelig indbyder til, at spørgeren da intet laver overhovedet).


Skriv et svar til: Beregning af "besvarede spørgsmål"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.