Matematik
rentesats - nominel rente
21. november 2004 af
nklj (Slettet)
..Sidder og grubler lidt over en opgave, og har efterhånden gjort det længe. Kunne være jeg kunne finde lidt hjælp her :)
Hvordan finder jeg ud af- hvad den årlige rentesats ved en nominel rente på fx 10 % er, når der tilskrives rente fx kvartalvis?
Håber nogen kan hjælpe mig. På forhånd tak.
Hvordan finder jeg ud af- hvad den årlige rentesats ved en nominel rente på fx 10 % er, når der tilskrives rente fx kvartalvis?
Håber nogen kan hjælpe mig. På forhånd tak.
Svar #1
21. november 2004 af allan_sim
Du skal have fat i fremskrivningsfaktoren. Hvis renten er benævnes r, er fremskrivningsfaktoren 1+r.
Med en årlig nominel rente på 10% er der en kvartårlig nominel rente 2,5%. Du kan finde den effektive rente ud fra den kvartårlige fremskrivningsfaktor på følgende vis:
1+r_år = (1+r_kvart)^4
1+r_år = 1,025^4
Regn videre på det for at få det ønskede resultat.
Med en årlig nominel rente på 10% er der en kvartårlig nominel rente 2,5%. Du kan finde den effektive rente ud fra den kvartårlige fremskrivningsfaktor på følgende vis:
1+r_år = (1+r_kvart)^4
1+r_år = 1,025^4
Regn videre på det for at få det ønskede resultat.
Skriv et svar til: rentesats - nominel rente
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
